Bara bröst bara en knapptryckning bort

Under strecket
Publicerad
Annons

Den manliga narcissismen har haft det lite svårt på sistone. Man får dyrka sina favoritmän i smyg om det ska bli av över huvud taget. Det är lätt att bli avundsjuk på Morrisseyfansen för att de kommer undan så lätt genom att dra lite slöjor av ”asexualitet” och allmänt utanförskap över sitt egentliga ärende - att helt reservationslöst få identifiera sig med en man som sjunger om män för män.

Men det finns andra tekniker. Bobbo Krull och Özz Nûjen använder sig av samma trick som tidningen Macho i P3-programmet Programmet som fortfarande inte får heta bögradio. Genom att vara tillräckligt clownironiska för att ha en programpunkt som heter ”tjejalibit” kan de gnugga sig frenetiskt mot andra män och
klämma kampsportstjärnor på musklerna utan att man kan anklaga dem för att vara egenkära eller machismo. Man har ju tagit udden av det hela redan i programtiteln.
Sen är det fritt fram att göra klassisk herrtidning, minus brösten. Männen som intervjuas har antingen hårda kroppar eller höga löner. Fredagens gäst var Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin (2,9 miljoner om året enligt Dagens media). Programledarna var illa pålästa och Gerdin kunde plocka många poäng på Expressens bekostnad innan de fick fram så pass privata detaljer om Gerdins liv att programmet började påminna om Aftonbladets nöjessidor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons