Annons

Bankerna på Cypern har öppnat igen

Cyperns banker har precis öppnat och än så länge är läget lugnt. Många har befarat att dagen kan bli stökig och restriktionerna på uttag är stenhårda. Cyprioterna får bara ta ut 300 euro per dag och checkar får inte lösas in.

Under strecket
Publicerad

Cyperns banker öppnar

Foto: PETROS KARADJIAS Bild 1 av 2

En beväpnad vakt vid en lastbil som förmodas innehålla kontanter som flygits in från Frankfurt för att möta dagens anstormning i de cypriotiska bankerna.

Foto: AP Bild 2 av 2

Än så länge finns det ingenting som tyder på att banköppningen kommer medföra vare sig kravaller eller andra oroligheter. Enligt brittiska The Guardians direktrapportering är det mest äldre personer som köar utanför bankerna vid lunchtid. Öppningen klockan 12 ska på vissa håll ha försenats, och bankerna vädjar till allmänheten att hålla sig lugn.

Skandalomsusade Laiki Bank har satt upp en skylt som ber kunderna om att behandla personalen väl, eftersom de inte bär ansvar för den uppkomna situationen, rapporterar en reporter på Toronto Star direkt från Cypern via Twitter. Många har befarat att oroligheter ska bryta ut under dagen. Bankerna har precis öppnat men än så länge verkar situationen vara lugn. Bilder från gårdagen visar beväpnad polis som vaktade när stora lastbilar fyllda med kontanter anlände till Cyperns centralbank i Nicosia sent i går kväll.

Annons
Annons
Annons