Bankekonom: Risk att det blir stökigt

Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, tror det blir stökigt på marknaden en tid framöver – när centralbanker stramar åt och pandemin fortsätter sprida oro. Arkivbild
Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, tror det blir stökigt på marknaden en tid framöver – när centralbanker stramar åt och pandemin fortsätter sprida oro. Arkivbild Foto: Joakim Goksör/TT

Tillväxten vänder nedåt, pandemin tar fart och det höga inflationstrycket pressar centralbankerna att börja strama åt. ”Det är en ganska jobbig miljö för marknaden”, säger Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Joakim Goksör/TT
Publicerad
Annons

Börser, räntor, valutor och råvarupriser skakas om sedan chefen för USA:s centralbank Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, i tisdags flaggat för att det vankas penningpolitiska åtstramningar. Samtidigt växer oron för att den redan höga smittspridningen i bland annat Europa ska ta fart i vinter, med den nya omikron-varianten som breder ut sig.

– Allt är dåligt ur ett aktiemarknadsperspektiv. Då finns det risk att det blir stökigt. Det tror jag man ska ta höjd för, säger Annika Winsth.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons