Storbanken: ”Kultur av kränkande behandling”

Handelsbankens vd medger nu att en ”kultur av kränkande behandling” funnits på banken. Därmed trappas härvan kring sexuella trakasserier upp. En av bankens storägare, Didner & Gerge, är bekymrad: ”Långsiktigt är det en katastrof”.

Under strecket
Publicerad
Simon Paulin
Foto: Simon Paulin
Handelsbankens vd Anders Bouvin tillsätter ny avdelningschef för att komma till rätta med kränkande behandlingar. Arkivbild.

Handelsbankens vd Anders Bouvin tillsätter ny avdelningschef för att komma till rätta med kränkande behandlingar. Arkivbild.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Annons
Simon Paulin
Foto: Simon Paulin
Foto: Simon Paulin

Dagens Industris avslöjande om hur ett antal kvinnliga assistenter på Handelsbanken har förflyttats efter att de har utsatts för verbala kränkningar med sexuella anspelningar växer.

På onsdagsmorgonen meddelade bankens vd Anders Bouvin plötsligt att en namngiven chef på den avdelning där kränkningarna förekommit får lämna sin tjänst. Chefen är inte misstänkt för kränkningar men har som chef för avdelningen ett ansvar för beteenden och uppträdanden.

Bouvin erkänner också att kränkningar förekommit.

"Ett nytt ledarskap kommer att underlätta att komma till rätta med en kultur av kränkande behandling och dålig arbetsmiljö som tyvärr förekommit på en avdelning. En rad åtgärder har vidtagits och pågående utredningar fortsätter", skriver Handelsbankens vd Anders Bouvin i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Handelsbankens vd Anders Bouvin tillsätter ny avdelningschef för att komma till rätta med kränkande behandlingar. Arkivbild.

Handelsbankens vd Anders Bouvin tillsätter ny avdelningschef för att komma till rätta med kränkande behandlingar. Arkivbild.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Handelsbankens vd Anders Bouvin tillsätter ny avdelningschef för att komma till rätta med kränkande behandlingar. Arkivbild. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Den aktuella chefen för avdelningen ska enligt pressmeddelandet ha lämnat sin befattning på egen begäran. Han tillträder i stället en annan tjänst inom banken.

Dagens industri har i flera artiklar granskat Handelsbankens agerande i frågan. Man har kunnat konstatera verbala kränkningar av sexuell natur. Men också att cheferna på de aktuella avdelningarna satt kvar medan ledningen försökte tysta ned det hela.

Fondbolaget Didner & Gerge har aktier för nästan 4 miljarder kronor i Handelsbanken. Henrik Didner är undrande till hur ett sådant här arbetsklimat kan förekomma i dagens Sverige.

– En bank måste ha en kultur där medarbetarna kan fungera. I den meningen är det inträffade allvarligt. Den som inte inser att den här typen av problem innebär bekymmer är synnerligen illa ute, säger Henrik Didner.

Han fortsätter:

– Att ha ett dåligt arbetsklimat är dessutom en katastrof långsiktigt när det gäller att utveckla och rekrytera människor.

Bankens erkännande om en ”kultur av kränkande behandling” kommer bara ett år efter att Metoo-rörelsen gått som en löpeld genom det svenska samhället och lyft fram, som aldrig förr, kränkande beteenden.

Handelsbanken har också tidigare försäkrat att man har väl utarbetade rutiner för just undvika den här typen av situationer. Trots det inträffar detta, och trots det tvingas vd Anders Bouvin göra hastiga omplaceringar för att komma till rätta med problemet.

Annons
Annons

– Det här är naturligtvis förfärligt. Alla människor ska kunna gå till sin arbetsplats och kunna känna sig trygga och inte riskera att utsättas för kränkande behandling, säger Ulrika Boëthius, ordförande på Finansförbundet.

Hon har varit i kontakt med både bankledningen och den lokala fackliga avdelning för att informera sig om läget.

Handelsbanken och dess vd Anders Bouvin lägger åter locket på efter dagens pressmeddelande. Anders Bouvin vägrar att ställa upp för en intervju.

SvD har under en längre tid sökt en intervju med vd Anders Bouvin – utan resultat. Det samtidigt som aktien har backat (nästan 10 procent senaste året), verksamheten i Storbritannien är ifrågasatt och anklagelser om kränkningar blivit allt allvarligare.

Flera storägare i banken reagerar med viss ilska. Pensionsjätten Alecta är bankens femte största ägare:

– Vi ser väldigt allvarligt på all form av diskriminering, kränkningar och brister i jämställdhet och vi förväntar oss också att de bolag vi är ägare i uppmärksammar och redovisar den här typen av händelser, säger Ramsay Brufer, ägaransvarig på Alecta.

– Vår hållning är nolltolerans mot trakasserier och kränkande behandling, säger Marianne Nilsson, ägaransvarig på Swedbank Robur.

Även Handelsbankens huvudägare, Industrivärden, signalerar att man har noterat händelsen. Kommentaren är visserligen försiktig men det faktum att man alls kommenterar visar att det inträffade är viktigt.

”Som långsiktig aktiv ägare följer vi utvecklingen i våra innehavsbolag. Vad gäller innehavens hållbarhetsarbete så är det en viktig dimension i verksamheterna och ytterst ett ansvar för respektive bolagsledning och styrelse”, skriver Industrivärdens vd Helena Stjernholm.

Finansförbundets ordförande förväntar sig nu snabba åtgärder.

–  Jag vill se förändringar. Och därefter en tydlig återkoppling från banken. Dels vill jag veta vad de har gjort, dels vill jag veta att det har gett för resultat, säger Ulrika Boëthius.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons