Bank of America testar ny vapenpolicy

Bank of America skjuter, trots löften om att inte finansiera tillverkare av civila vapen som liknar militära vapen, till en femtedel av ett nytt miljardlån till Remington. Arkivbild.
Bank of America skjuter, trots löften om att inte finansiera tillverkare av civila vapen som liknar militära vapen, till en femtedel av ett nytt miljardlån till Remington. Arkivbild. Foto: Mark Lennihan AP/TT

Amerikanska Bank of America går in som en av sju banker i ett miljardpaket som ska rädda vapentillverkaren Remington Outdoor ur en konkursprocess.

Lånet väcker frågor om gränserna för bankens nya policy mot finansiering av vissa vapentillverkare.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Polisen visar upp den typ av halvautomatiskt gevär som användes i Sandy Hook-massakern. Arkivbild.

Polisen visar upp den typ av halvautomatiskt gevär som användes i Sandy Hook-massakern. Arkivbild.

Foto: Jessica Hill AP/TT
Annons

Det så kallade syndikatlånet till Remington är totalt på 193 miljoner dollar (1,7 miljarder kronor) och Bank of Americas andel utgör en dryg femtedel, enligt dokument inlämnade till en domstol.

Bank of Americas beslut att delta i låneuppgörelsen kommer sedan storbanken för bara några veckor sedan, med hänvisning till att man vill motverka masskjutningar, meddelat att man inte längre ska finansiera företag som tillverkar vapen som liknar militär utrustning men är avsedda för den civila marknaden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons