Bangladesh svårt översvämmat

Under strecket
Publicerad
Annons

Dhaka Ihållande regn har orsakat översvämningar av enorma områden i Bangladesh. På grund av den ovanligt häftiga monsunen riskerar också huvudstaden Dhaka att dränkas, uppgav meteorologer i går.
Minst elva människor har om-kommit och två miljoner har isolerats på hustak och höglänta områden, sade tjänstemän och ögonvittnen. Tre personer dog i går när lera rasade över deras hem i Chittagong i söder. Två barn drunknade när de sköljdes ner i en flod nära Cox's Bazar.
De plötsliga översvämningarna har dränkt hundratals byar i 15 av Bangladeshs 64 distrikt, uppgav tjänstemän. Värst är det i norr och nordost.
Hundratals hus har krossats och dragits med av vattnet så att familjerna blivit hemlösa. Gröda ligger under vatten. Många familjer fick bo i båtar, på vägar, i skolor och regeringsbyggnader. Det finns risk för att de blir utan mat och dricksvatten eftersom det är svårt att få fram hjälp till dem.

Två av de värst drabbade distrikten är Sylhet och Nilphamari. I Sylhet har sex människor dött de senaste
två dagarna. Folk som strandsatts bönföll tillresta journalister om mat, sade en Reutersfotograf.
Enligt myndigheterna i Bangladesh är det omöjligt att få fram mat på grund av det fortsatta regnet, som orsakar starka strömmar.
Enligt meteorologer finns det risk att det blir översvämningar också i centrala områden.
Regn från bergen översvämmade i går staden Chittagong för andra gången på tre dagar. TT-Reuters

Annons
Annons
Annons