Bandidos-män dömda i utpressningshärva

Sex män dömdes på torsdagen till fängelse i den uppmärksammade utpressningshärvan med kopplingar till mc-gänget Bandidos. Det längsta straffet blir två års fängelse.

Under strecket
Sveriges Nyheter
Publicerad
Annons

Historien blev känd efter att två män gripits i en bil i södra länet i mitten av april. Männen har anknytning till Bandidos i Ludvika och Gävle. Efter det tillslaget greps ytterligare flera personer och i slutet av maj åtalades sju personer i härvan. Det var sex män och en kvinna mellan 27 och 41 år gamla och flera av dem misstänktes för att ha försökt pressa två personer i Stockholm på stora summor genom hot och våld.

På torsdagen kom domarna vid Stockholms tingsrätt. En 41-årig kvinna friades från att ha anstiftat ett av utpressningsförsöken. Två män döms för brott som misshandel och medhjälp till misshandel till kortare fängelsestraff. Två andra döms till fängelse i fyra och åtta månader för bland annat försök till grov utpressning och två män döms till fängelse i ett år och sex månader samt två år för en rad brott, som grov utpressning, försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons