Annons
Krönika

Ola Wenström:Baksmälla väntar United – trots att de lär missa partyt

Majblomning och fotbollshetta. Mitt emellan Champions League-semifinaler, en vecka och två omgångar från Premier League-slutet är högtrycket konstant. I prognosen över England lyser solen på alla – utom en. Orosmolnen vilar tungt över Manchester United.

Under strecket
Publicerad

360 matcher spelade, 20 kvar. Av nio månaders serierus återstår några få dagar. Den tätaste av ligasäsonger på mycket länge ska få sin upplösning och knytas ihop. Det är dukat för en avslutningsfest som alla kommer att lämna nöjda och glada. Alla får påsar. Nästan. Mycket talar för att 19 klubbar går från partyt, det här förtätade spelåret, tämligen tillfreds. Ensam, tomhänt och konfettifri står en klubb kvar och lipar om att kalasen minsann var roligare förr. Manchester United ser ut att inte ens veta vägen hem.

Checklistan för resten i toppen: Manchester City har fortsatt initiativ i titelstriden och ser ut att försvara mästerskapet. Liverpool har nått rekordnivåer och med en enda ligaförlust på en hel säsong, med bara elva millimeters marginal dessutom, kan ingen ropa på annat än succé. Tottenham kan jubla över toppat bokslut, ny arena, ett redan historiskt Europaäventyr och förmodligen en säkrad topp 4-plats för en ny resa nästa säsong.

Annons
Annons
Annons