Bakslag för Nicorette

Under strecket
Publicerad
Annons

Tävlingen har varit fyllt av dramatiska ögonblick genom åren och så sent som 1999 avled sex personer i de svåra förhållandena på vattnet utanför Australiens sydostkust.
Årets tävling är inget undantag. På torsdagen föll två besättningsmän överbord när två mindre båtar kolliderade vid starten.
Och på fredagen slogs svenska Nicorettes Mitch White medvetslös när han slog i huvudet när han jobbade med masten. Båten tappade tid, men White kvicknade snabbt till efter olyckan.

Nicorette, som vann tävlingen 2000, valde tillsammans med Brindabella en annan väg än de andra båtarna. De går den rakare vägen mot Hobart på Tasmanien, låg närmare den australiska kusten.
Och det visade sig vara ett sämre val. De fick mindre vind än de båtar som tog en mer ostlig riktning och Nicorette halkade under fredagen ner från andra till sjätte plats.
Storfavoriten Alfa Romeo hade en komfortabel ledning med 20 sjömil när båtarna var på väg genom Bass Strait, sundet mellan Australien och Tasmanien som är känt för att vara
svårforcerat.
Det var ovanligt lugnt i sundet och hastighetsrekordet i tävlingen på 19 timmar och 48 minuter kommer med största sannolikhet inte att kunna nås.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons