Bakhåll grusade fredshopp i Ukraina

Sex ukrainska soldater dödades när proryska separatister angrep en militärkonvoj utanför Kramatorsk - bara timmar efter att Ryssland uttalat sitt stöd för ”vägkartan för fred” som är tänkt att skänka lugn till landet.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Sex soldater dödades och åtta skadades på tisdagen när ett 30-tal separatister angrep en bepansrad fordonskonvoj utanför Kramatorsk i östra Ukraina, enligt det ukrainska försvarsdepartementet. Separatisternas ”självförsvarsstyrkor” i staden förklarade för Interfax att två av arméns trupptransportfordon förstördes: ”Olyckligtvis dödades en av våra milismän. Fienden har retirerat”.

Bakhållet dämpar förhoppningarna om en snar fred som tändes efter att Ryssland proklamerade sitt stöd för OSSE:s vägkarta för fred, som går ut på att lösa krisen genom förhandlingar. Kreml skriver i ett uttalande att alla politiska fångar måste släppas och att Ukraina måste avbryta militäroffensiven: ”Vi förväntar oss, om Kiev åtar sig dessa steg, att ledarna för Donbass och Luhansks självförsvar kommer att svara lämpligt”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons