Recension

SpecerietBakficka i världsklass

Finkrogen Gastrologiks nya bakficka Speceriet prickar in alla rätt. Schysta priser, vällagad mat och trevlig stämning får oss att jubla.

Under strecket
Publicerad
Hos Speceriet, som ligger vägg i vägg med Gastrologik, kan man även äta lunch och köpa med sig produkter hem.

Hos Speceriet, som ligger vägg i vägg med Gastrologik, kan man även äta lunch och köpa med sig produkter hem.

Foto: YVONNE ÅSELL
Annons

Det är läge att utbrista äntligen! Äntligen har en kvarterskrog i världsklass kommit till Stockholm. Vi talar om den typ av kvarterskrog som lyckas kombinera opretentiös service, hanterbara priser och högsta matklass. Nyöppnade Speceriet, bakfickan till Gastrologik, behärskar denna kombination till fulländning enligt eget recept.

Lokalen är liten och ljus med två långbord och pallar, totalt 16 platser. Mat- och dryckesmenyn är skönt begränsad. Några mindre rätter, fyra huvudrätter, ett par desserter och ett litet urval dryck som passar. Menyn skiftar efter vilka råvaror köket får in. Det är egentligen ingen avancerad mat som serveras på Speceriet men den är rustik och vällagad med rena smaker.

Annons
Annons
Annons