”Bajen” blåste bort

Under strecket
Publicerad
Annons

– Vi sviker när det gäller som mest. I stället för att vi skulle ha skaffat oss marginal i tabellen finns det nu risk för att bakomvarande lag kommer ifatt.
Det här hade varken Bajens spelare, ledare eller fans räknat med. Men närkingarna fick matchen dit de ville efter att ha gjort 1-0 i 18:e minuten.
Paul Oyuga tryckte in bollen efter speedigt förspel av Boniventure Maruti. Johan Andersson var inte alls med på Marutis ryck.

– Vi gjorde en bra första halvtimme och hade väl tre tillfällen tämligen omgående, sa ÖSK-tränaren Mats Jingblad som fick ett icke förbeställt lördagsgodis.
ÖSK brukar inte stå som segrare på Söderstadion.
Det gjorde laget inte heller - om vi tittar på frånvaron av underhållning.
Det blev en eländig match, knappast värd mer än etta på den femgradiga skalan. Hur mycket ska skyllas på den kraftiga blåsten? Det vet bara spelarna. Vi kunde i alla fall registrera att ÖSK hade två för Bajen allt för höga torn i Thomas och Gustaf Andersson som visserligen lutade som Pisas 642 år gamla
motsvarighet men inte behövde stagas. Trots 185 (kaptenen Thomas) och 186 centimeter (Gustaf) kom 190 centimeter Peter Markstedt bort helt i luftrummet.

Annons
Annons
Annons