Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Bahnhof: Tillväxttakten faller

Det är svårare att försvara en hög värdering av bredbandsoperatören när den snabba tillväxten nu mattas av samtidigt som planerna att särnotera Elementica skrotas. Men kan Bahnhof hålla uppe tillväxttakten på en mer stagnerad bredbandsmarknad så finns fortsatt uppsida.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Bahnhof levererar bredbandstjänster till privatpersoner och företag och driver även datahallar varifrån bolaget erbjuder molntjänster och samlokalisering (co-location). Bolaget har 265 anställda och huvudkontoret finns i Stockholm. På bilden syns Bahnhofs datahall i Pionen som tidigare fungerade som skyddsbunker i händelse av kärnvapenattack.

Foto: Kristina Sahlén
Annons

Bredbandsoperatören Bahnhof (27,75 kr) är något av en Börsplusfavorit sedan flera år. Bolaget finns noterat på Spotlight och har växt med imponerande 20 procent årligen det senaste decenniet med rörelsemarginaler kring 10-13 procent.

När vi sist skrev om Bahnhof för ett halvår sedan hade kursen rusat och vi valde att slopa köprådet och sälja aktien ur Börsplus portfölj. Sedan dess är kursen ned över 20 procent. Är det dags att byta fot igen?

Annons
Annons
Annons