Annons

Flyktväg från Ramadi har stängts

Myndigheterna i Bagdad har stängt av en viktig broförbindelse. Stängningen av Bzebizbron hindra människor som flyr från staden al-Ramadi från att komma in i den irakiska huvudstaden, uppger BBC.

Under strecket
Publicerad

Flyktingar från Ramadi tar sig över Bzebizbron. Bilden är tagen stax innan bron stängdes av.

Foto: AP

IS rycker fram. Först föll den irakiska staden Ramadi, sedan intogs den syriska kulturarvsstaden Palmyra, och på fredagen erövrades gränsstationen al-Tanaf mellan Irak och Syrien.

Mer än 40 000 människor har lämnat al-Ramadi sedan den strategiskt viktiga irakiska staden belägrades och intogs av Islamiska staten (IS) tidigare i veckan. IS framgång och framryckning var ett faktum efter att den sunnimuslimska terrororganisationen intagit ett viktigt militärhögkvarter. Uppemot tusen människor har dödats i samband med ockupationen av al-Ramadi, enligt utländska nyhetsbyråer.

Det är inte helt klart varför Bzebizbron nu har stängts av, skriver BBC, men det har funnits farhågor om att militanta från IS skulle kunna ta sig via denna broförbindelse och infiltrera den irakiska huvudstaden. Bzebiz ses som den enda säkra passagen för flyktingar till Bagdadområdet från Anbarprovinsen som i andra riktningen sträcker sig mot den syriska gränsen.

Annons
Annons
Annons