Båda systrarna Williams spelar i Båstad i sommar

Båda systrarna Williams spelar i Båstad i sommar. I dag blev det nämligen klart att världsettan Serena Williams får sällskap av sin storasyster Venus till Swedish Open Women 15-21 juli. Med det blir turneringen en av säsongens i särklass hetaste på WTA-touren.

Under strecket
Publicerad

Serena Williams.

Foto: MICHAEL DODGE/AOP
Annons

Det var en första klassens sensation då arrangören i höstas på en presskonferens berättade att turneringen gjort klart med megastjärnan Serena Williams. SvD kunde 21 januari i år avslöja att turneringsdirektören Nina Wennerström & Co inte lät sig nöja med det utan också förhandlade med Venus Williams som i första skedet krävde mer pengar än arrangören var villig att lägga upp.

Då parterna i går enades kunde Wennerström konstatera att turneringen – oavsett vilka övriga spelare som kommer – får ett startfält som ingen av de andra mindre WTA-turneringarna ens är i närheten av att kunna konkurrera med. Serena Williams är sportens stora stjärna och i går blev den 31-åriga amerikanskan historiens äldsta världsetta då hon petade bort Victoria Azarenka från förstaplatsen.

Annons
Annons
Annons