Backjätten har vuxit till en klippa på alla plan

Under strecket
Publicerad
Annons

Det hackas ofta på Glenn Hysén. Har svårt att förstå varför. Han har som expertkommentator blivit en klippa i Viasatkoncernens fotbollsbevakning, precis som han en gång var som back i landslaget.
Länge fick Hysén med sitt mumlande tal finna sig i att bli imiterad av Jörgen Mörnbäck och andra. Det där har blivit bättre. Men det är inte bara uttalet som blivit tydligare, han har också blivit tuffare både när han kommenterar matcher och sitter i en studio.
Hysén har lätt att nå fram till tittaren med sin avslappnade stil. Kanske har det att göra med hans bakgrund. Tränare som Olle Nordin har en tendens att köra med ett påfrestande fikonspråk. Spelare däremot talar mer begripligt och det är därför som Hysén, Glenn Strömberg och Ralf Edström fungerar så bra.

Men Hysén i alla ära, ”uppsnacket” till de två VM-kvalmatcherna gjorde ingen människa glad. Ytligt och stressigt. Värst var det i onsdags då man bara hade tio minuter på sig innan avspark varav en del av dessa ägnades åt reklam. ”Vi ska ta en kort men
intensiv titt på tabellen”, sa Claes Runheim varpå den visades i några sekunder. Samma med laguppställningen som blixtrade förbi så man möjligen hann läsa två namn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons