Annons

Backe ger New York Red Bulls energi

Hasse Backe är på väg att lyckas med det stjärntränare som Carlos Perreira och Carloz Queiroz misslyckades med – att göra succé i Major League Soccer. SvD mötte svensken, som förvandlat New York Red Bulls från ligans losergäng till favorit, för ett samtal om schemakrockar, lönetak och hur Elfsborg skulle klara sig i USA.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Hasse Backe bor i Hoboken som han beskriver som ett andningshål. Från balkongen har perfekt utsikt över Manhattans skyline.

Foto: PONTUS HÖÖKBild 1 av 2

Hasse Backe tycker att MLS håller bra kvalitet, som den holländska ligan frånsett Ajax och PSV.

Foto: PONTUS HÖÖKBild 2 av 2

NEW JERSEY
En halvtimmes resa in i New Jersey breder det intetsägande området Montclair ut sig. Där finns en tågstation och en skola, några bostadskomplex samt ett museum tillägnat basebollspelaren ”Yogi” Berra. Och så en liten lådformad byggnad utan handtag på dörrarna, intill en fotbollsplan. Ett par skyltar skvallrar om att det här är hemvist för New York Red Bulls. Det är från denna träningsanläggning som Hasse Backe försöker att bygga något stort i USA.

– Jag har sagt att vi ska vinna i år, men det får jag nog ta till- baka lite, säger 59-åringen när han iförd träningsoverall slår sig ned i en soffa utanför sitt kontor.

Annons
Annons
Annons