Annons

"Babyboom" bland Ugandas bergsgorillor

Fem gorillor har fötts på bara sex veckor i Bwindis ogenomträngliga nationalpark, som huserar omkring hälften av världens kända bergsgorillor. En av dem fångades på bild i början av augusti.
Fem gorillor har fötts på bara sex veckor i Bwindis ogenomträngliga nationalpark, som huserar omkring hälften av världens kända bergsgorillor. En av dem fångades på bild i början av augusti. Foto: Uganda Wildlife Authority/ Handout/ TT

Fem gorillor har fötts på bara sex veckor i en nationalpark i Uganda. "Babyboomen" innebär ett viktigt tillskott till ett av landets viktigaste turistmål.

– Det här är mycket ovanligt, det är en otrolig välsignelse, säger Bashir Hangi, talesperson för Ugandas vildmarksdepartement.

Under strecket
TT
Publicerad

Uganda säger att landet sett ett ovanligt stort tillskott till gorillastammen i en nationalpark i sydvästra delen av landet. På bara sex veckor har fem gorillor fötts i Bwindis ogenomträngliga nationalpark – vilken har fått sitt namn av den tjocka regnskogen och har utsetts till världsarv av Unesco.

Det innebär att sju gorillor fötts i år – i jämförelse föddes bara tre gorillor i parken under hela förra året. Alla ungarna tillhör samma familj.

Annons
Annons
Annons