"Baby Trump" har landat i Danmark

Så här såg det ut när USA:s president Trump kom till London den 13 juli 2018. Nu är en likadan ballong på plats inför presidentbesöket i Danmark den 2–3 september. Arkivbild.
Så här såg det ut när USA:s president Trump kom till London den 13 juli 2018. Nu är en likadan ballong på plats inför presidentbesöket i Danmark den 2–3 september. Arkivbild. Foto: Matt Dunham/AP Photo

Tre veckor före USA:s president Donald Trumps besök i Köpenhamn har Baby Trump-ballongen landat i Danmark.

Samtidigt förbereds protester utanför USA:s ambassad och danska medier spekulerar i varför presidenten väljer att komma till Danmark.

Under strecket
Cecilia Klintö/TT
Publicerad
Annons

Ballongen är en nidbild av presidenten, framställd som en jättebebis i blöja, och väckte stor uppmärksamhet då Trump besökte London 2018. Sedan dess har ballongen, eller kopior av den, varit ett inslag i gatubilden på flera platser längs den amerikanske presidentens resrutter.

Inför det stundande presidentbesöket i den danska huvudstaden i september startades Facebookgruppen "Bring Trump Baby to Denmark!" och nu har gruppens grundare Morten Skovgaard lyckats få planen att gå i lås – i måndags kom ballongen till Danmark, rapporterar danska TV2.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons