Resa

Babba Rivera: ”Ostron med kimchi-is som topping är ett måste”

Entreprenören Babba C Rivera äter ostron i Portland, åker till Upstate New York för att meditera och njuter av solnedgången på Bahamas.

RESTAURANG
Eventide Oyster Co.
86 Middle St, USA
eventideoysterco.com

Annons

Jag älskar ostron och på Eventide är de experter på just dessa delikatesser. Restaurangen ligger i den charmiga hamnstaden Portland i staten Maine och är ett litet ställe med lång väntetid, så försök boka bord någon månad i förväg. Jag rekommenderar starkt deras lobster roll och kimchi-is som topping till ostronen.

HOTELL
Ett Hem
Sköldungagatan 2, Sverige
etthem.se

Det här är nog mitt favorithotell i hela världen. Det är så otroligt mysigt, smakfullt och allt är av högsta kvalitet utan att kännas ”over the top”. Hit åker jag på staycation och lämnar helst inte hotellet. Kocken har alltid en god meny för kvällen som kan modifieras efter behov. Jag kan sitta i hotellets växthus och dricka vin och läsa böcker i timmar.

Foto: Peter Crosby

NATURUPPLEVELSE
Livingston Manor Fly Fishing Club
636 Old Rte 17, Livingston Manor, USA
livingstonmanorflyfishingclub.com

Livingston Manor Fly Fishing Club är en av mina absolut favoritplatser att åka till på helgerna. Från vårt hem i New York tar det ungefär tre timmar att köra hit. Här bor man bekvämt och kan koppla av i naturen, bada bastu, simma i floden, flugfiska och meditera i tipitält. Allt med en touch av Sverige. Två av ägarna är svenska och på plats hittar man regnjackor från Stutterheim, ryggsäckar från Sandqvist och handdukar och lakan från Lexington.

RESTAURANG
abcV
38 E 19th St., USA
abchome.com/dine/abcv

Detta är en ny systerrestaurang till ABC Kitchen som varit min favoritrestaurang sedan jag flyttade till New York. Men numera är det abcV som ligger etta på listan. Allt är vegetariskt och deras desserter är veganska – utan att det känns som en uppoffring. Jag har tagit dit flera icke-veganvänner och de har alla älskat det! Dessutom har de en stor meny av icke-alkoholhaltiga drinkar gjorda på kombucha. Jag älskar mixen av clean eating och fine dining.

HOTELL
Ocean View Club
Gaol Lane, Dunmore Town, Västindien
ilovetheoceanview.com
Det här är ett bohemiskt lyxhotell i vackra distriktet Harbour Island på Bahamas. Vilket ställe! Hotellet känns genuint och är smakfullt inrett. Stranden är som på film fast bättre och solnedgången är magisk. Det är kanske den vackraste platsen jag någonsin varit på. Dock bör det tilläggas att allt kring Harbour Island är väldigt dyrt och tyvärr är inte maten speciellt spännande. Hit åker man för vacker och avkopplande miljö, perfekt för en romantisk getaway.

Till Toppen