Axén Olin vill ha sänkt skatt 2008

MER I PLÅNBOKEN Kristina Axén Olin hoppas kunna sänka skatten med en krona fram till 2010. I Politik direkt berättar hon också om sitt tunga år.

Under strecket
Publicerad
Att ta bort onödig byråkrati är viktigt för Kristina Axén Olin. På det området har de borgerliga gjort en rivstart, tycker hon. Vid årsskiftet minskades antalet stadsdelsnämnder från 18 till 14.
– Och vi har lagt ned renhållningsnämnden, konsumentnämnden, och avskaffat jämställdhetsutskottet. Över 40 politiker har försvunnit.

Att ta bort onödig byråkrati är viktigt för Kristina Axén Olin. På det området har de borgerliga gjort en rivstart, tycker hon. Vid årsskiftet minskades antalet stadsdelsnämnder från 18 till 14. – Och vi har lagt ned renhållningsnämnden, konsumentnämnden, och avskaffat jämställdhetsutskottet. Över 40 politiker har försvunnit.

Annons

Sänkt kommunalskatt med ytterligare 30 öre redan nästa år. Det är målet för finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m), som förespråkar större skattesänkningar än majoriteten enats om. Hon vill också inrätta kommunalt avlönade stadsvakter.
Stockholm ska ha landets lägsta kommunalskatt. Det är det långsiktiga målet för Kristina Axén Olin.

– Det går bra för Stockholm, och skatteintäkterna har ökat kraftigt, så det borde verkligen vara möjligt.
Med en skatt på 30,05 återfinns huvudstaden i dag inte på tio-i-topp-listan över kommuner med lägst kommunalskatt. I höstens koalitionsförhandlingar enades de borgerliga om att återställa skattesatsen till 2002 års nivå, ­vilket betyder sänkt skatt med en 50-öring fram till 2010.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons