”Avund är ingen skam”

BRÖDER. – Som kristen ska jag arbeta för att missunnsamhet och avundsjuka ska försvinna ur mitt liv, säger Jacob Sunnliden medan han tar av sig Bajen-halsduken. Storebror Victor håller med, men påpekar att avundskänslor inte är skamliga. När han känner suget efter mer framgång, större hus och bil ringer han sin bror och reder ut tankarna.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
– Vi skiljer på känslan avundsjuka och attityden avundsjuka. Känslan har vi, begäret efter mer pengar eller makt, den finns där vare sig vi vill eller inte. 
Frågan är vad som styr ditt handlande, säger Jacob (till vänster) och uttalar sig för storebror Victor Sunnliden också.

– Vi skiljer på känslan avundsjuka och attityden avundsjuka. Känslan har vi, begäret efter mer pengar eller makt, den finns där vare sig vi vill eller inte. Frågan är vad som styr ditt handlande, säger Jacob (till vänster) och uttalar sig för storebror Victor Sunnliden också.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/EXPONERA
Annons

När Idagsidan sökte bröder för en intervju om hur det är att vara storebror och lillebror, om konkurrens, avundsjuka och om hur syskonrelationen har förändrats genom åren såg Victors och Jacobs mamma uppropet på Idags Facebooksida.

– ”Det vore väl något för dig och Victor?”, sa hon till mig, berättar Jacob över en lunch på Hotell Eggers i Göteborg. Mamma sa det nog mest som en skojgrej. Eftersom jag inte är så glad i att synas medialt frågade jag mig varför ska jag sitta här och ”outa” mig. Det kändes obehagligt, säger Jacob.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons