Annons

Avtalslös brexit sprider oro i Storbritannien

Storbritanniens premiärminister Theresa May har fått kämpa hårt för att nå en överenskommelse kring sin mjuka brexit. Men kampen är inte över. Nu fruktar britterna att London kan misslyckas med att nå en överenskommelse med EU innan Storbritannien "tippar över klippkanten" den 29 mars 2019.
Storbritanniens premiärminister Theresa May har fått kämpa hårt för att nå en överenskommelse kring sin mjuka brexit. Men kampen är inte över. Nu fruktar britterna att London kan misslyckas med att nå en överenskommelse med EU innan Storbritannien "tippar över klippkanten" den 29 mars 2019. Foto: Parliamentary Recording Unit/AP/TT

London kämpar för ett brexitavtal – men tvingas samtidigt förbereda sig för att lämna EU utan en uppgörelse med Bryssel.

Nu målas skräckscener upp kring hur framtiden kan komma att se ut. En realitet och ingen skräckpropaganda, enligt utrikesminister Jeremy Hunt.

Under strecket
TT
Publicerad

Kaos på flygplatser när brittiska plan inte tillåts landa i EU. Lastbilar som korkar igen vägar och gränsövergångar. Tomt på bensin hos macken. Matpriser som skjuter i höjden när butikshyllorna gapar tomma. Ett sjukvårdssystem försatt i krisläge, där operationer ställs in.

Så har brittiska medier den senaste tiden porträtterat skräckdagen den 30 mars 2019 – i kölvattnet av en avtalslös brexit.

Brexitmotståndare demonstrerar utanför premiärminister Theresa Mays sommarresidens Chequers. Arkivbild.

Foto: Stefan Rousseau/AP/TT Bild 1 av 2

I de skräckscenarion som målas upp i brittiska medier gapar hyllorna i matbutiker, som exempelvis kedjan Marks & Spencers, tomma på varor när Storbritannien "kraschat ut" ur EU utan att ha gjort upp med unionen hur handeln ska kunna fortgå.

Foto: Alastair Grant/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons