Avsätt domare som köper sex Gravsätt istället för lägg på is Unionen tar time out Ett visionslöst skolförslag

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är ett uppsåtligt brott, det är cyniskt och går inte att jämföra med snatteri. Så ser många i samhället på sexköp.
Många är också de kvinnor som betraktar domarkåren som ett kvinnoföraktande, våldtäktsursäktande patriarkat. Den uppfattningen, och den populism som ibland följer i dess spår, firar nu triumfer.
Det kan ta åratal för domarkollegiet att återfå allmänhetens förtroende. Och steg ett är att sexköpardomaren i Skåne genast avgår eller avsätts.
Det är svagt att inte EU, medlemsländerna och Sverige vars talesman är statsminister Göran Persson, kan begrava det nya EU-fördraget på toppmötet i Bryssel. Det är ju dött och blir inte levande av att det läggs på is, som de bestämt i går. Gravsätt istället fördragsliket!
Europeiska unionens historia är dess krisers. Därför finns ingen anledning att tappa modet eller ge upp - trots både konstitutionell kris och budgetkris. För vad är alternativet? Ett Europa som faller tillbaka till inbördes splittring medan konkurrenstrycket från omvärlden blir allt
hårdare? Inte ens EU:s argaste kritiker kan tro på en sådan framtid.
Är detta den skollag som kommer komma till rätta med det faktum att tio procent av eleverna går ut grundskolan utan att vara behöriga till gymnasiet? Eller att var fjärde lämnar gymnasieskolan utan slutbetyg? Långt ifrån.

Expressen, Dala-Demokraten, Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons