Avrättad man dömd för mord på karatetalang

För fyra år sedan dömdes den 50-årige mannen för mordet på en 18-årig idrottskvinna. Under en permission i fredags sköts han ihjäl utanför ett hotell i Stockholm inför ögonen på sin 11-årige son. För fyra år sedan dömdes den 50-årige mannen för mordet på en 18-årig idrottskvinna. Under en permission i fredags sköts han ihjäl utanför ett hotell i Stockholm inför ögonen på sin 11-årige son.

Under strecket
Publicerad
Annons

En maskerad gärningsman sköt minst två skott i bröstet på den 50-årige mannen med ett automatgevär. Skottlossningen inträffade strax efter klockan halv nio i fredags kväll utanför Hotel Haga Kristineberg på Kungsholmen.
50-åringen hade beviljats permission från sitt fängelsestraff och skulle träffa sin före detta fru, som är polis, och sin son.
Ex-frun satt i sin bil på parkeringen utanför hotellentrén när mannen sköts. Bredvid den 50-årige mannen stod hans 11-årige son, som tillsammans med sin mamma blev vittne till den brutala avrättningen.
Mannen dog i ambulansen på väg till Karolinska sjukhuset.
Gärningsmannen, en välbyggd man klädd i kamouflagemönstrad jacka, grå munkjacka, skidglasögon och rånarluva lämnade mordplatsen till fots i riktning mot stan.

– Vi arbetar nu för fullt med att höra vittnen och analysera den tekniska bevisningen och jämföra den med de vittnesutsagor vi har, säger Lars Marklund, polisinspektör på krimjouren på Norrmalmspolisen.
Senare togs två män som befann sig i ett av
rummen på hotellet in till förhör. Båda befann sig i närheten när mannen sköts ihjäl. De två, 39 respektive 29 år, hördes under natten av Norrmalmspolisen men släpptes tidigt i går morse på fri fot efter beslut av åklagare.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons