Annons
X
Annons
X

Avlyssnad fackchef stämmer News Corp

Avlyssningsskandalen kring Rupert Murdochs imperium fortsätter. Den globala mediekoncernen News Corp har nu stämts av en tidigare ordförande för det brittiska brandmannafacket Fire Brigade Union, som hävdar att hans röstbrevlåda har hackats.

[object Object]
En demonstrant med en mask föreställande Rupert Murdoch under en protest utanför News Internationals huvudkontor i London den 17 februari. Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP

Andy Gilchrist var ordförande för brandmannafacket när förbundet strejkade i 15 dagar mellan november 2002 och februari 2003. Under den perioden publicerades uppgifter om hans privatliv i den brittiska pressen, bland annat en otrohetsaffär.

Förra året uppgav Gilchrist till tidningen Independent att polisen undersökte misstankar om att hans telefon skulle ha hackats av The Sun under konflikten.

Nu har Andy Gilchrists juridiska ombud lämnat in en stämningsansökan mot News Corp om misstänkt telefonavlyssning. Det uppger ombudet, advokat Tom Jones vid Thompsons Solicitors, i en telefonintervju med nyhetsbyrån Bloomberg News.

Annons
X

Vilken tidning det handlar om klargörs inte. Men stämningen kommer vid en känslig tidpunkt för Rupert Murdoch.

Förra året tvingades han lägga ner tidningen New of the World som en följd av avlyssningsskandalen. News Corp planerar nu att lansera en ny söndagsedition av The Sun för att ersätta den nedlagda News of the World.

I januari grep den brittiska polisen i en gryningsräd flera reportrar på tidningen The Sun, som misstänks ha köpt nyheter av poliser. Även flera poliser har gripits.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  En demonstrant med en mask föreställande Rupert Murdoch under en protest utanför News Internationals huvudkontor i London den 17 februari.

  Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X