Annons

Avhoppare toppar Fi:s lista

Maria Carlshamre ställer upp i riksdagsvalet för Feministiskt initiativ. Samtidigt lämnar hon folkpartiet. Däremot trotsar hon fp genom att behålla sin plats i Europaparlamentet.

Under strecket
Publicerad

Feministiskt initiativs riksdagslistor toppas föga förvånande av Gudrun Schyman, som redan i dag har ett riksdagsmandat sedan hon hoppade av vänsterpartiet.
Andra platsen på valberedningens förslag till lista går till Maria Carlshamre som valdes in i Europaparlamentet 2004 på ett folkpartistiskt mandat. Förra hösten dömdes hon till 100 dagsböter för bokföringsbrott och sedan dess ligger hon i fejd med fp eftersom hon vägrat lämna Europaparlamentet.
Maria Carlshamre menar att eftersom hon är feminist och eftersom Fi är ett ”historiskt initiativ” så är det ett logiskt steg att gå från fp till Fi.

– Dessutom känner jag att det har blivit allt trängre för feminismen i folkpartiet. Och det är väldigt synd, eftersom jag är liberal själv. Men kan jag inte kombinera liberalismen och feminismen måste jag se var jag kan göra bäst nytta, säger Maria Carlshamre.

Annons
Annons
Annons