Annons
X
Annons
X

Avhoppare från Kommunal nekas gå med i facket

Kommunal har tappat 10 000 medlemmar efter skandalerna. Men de som lämnar i protest riskerar att stå oanslutna eftersom många fackförbund inte kan ta emot dem. Vårdförbundet organiserar inte samma yrkeskårer och Unionen säger blankt säger nej. Vision nekar ingen att gå med.

Skandalerna i Kommunal
[object Object]
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/

– Men vi för ett resonemang med de som hör av sig och förklarar att eftersom de jobbar inom Kommunals avtalsområde så kan vi inte företräda dem fullt ut, säger Louise Holmström, chef för Vision Direkt, till TT.

Avhoppare som väljer att inte gå med i ett fackförbund omfattas av det kollektivavtal som finns på arbetsplatsen, men en tvist med arbetsgivaren kan bli dyr.

– Då får man vända sig till en advokatbyrå. Det kostar stora pengar, säger Anders Kjellberg, professor vid Lunds universitet.

Annons
X
SAC Syndikalisterna, som sällan ingår kollektivavtal, har fått över hundra nya medlemmar tt.omni.se Medlem anmäler Kommunal – kräver pengarna tillbaka http://www.news55.se/artiklar/medlem-anmaler-kommunal-till-konsumentverket-kraver-pengarna-tillbaka/?utm_source=Tipsmejl&utm_medium=delad&utm_campaign=medlem-anmaler-kommunal-till-konsumentverket-kraver-pengarna-tillbaka Tredje populärast på Kommunals sajt: ”Hur går jag ur Kommunal?” kommunal.se
Annons

Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/ Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X