Annons

”Avgörande att Sverige driver på för frihandel”

Vi ska vara stolta över den ambitiösa frihandelspolitik som EU bedrivit med vår svenska handelskommissionär Cecilia Malmström vid rodret, skriver debattörerna.
Vi ska vara stolta över den ambitiösa frihandelspolitik som EU bedrivit med vår svenska handelskommissionär Cecilia Malmström vid rodret, skriver debattörerna. Foto: Wiktor Dabkowski/TT

Svenska EU-parlamentariker måste ta striden för en ambitiös och expansiv frihandelspolitik som ser till stora tillväxtmarknader bortom Europas gränser. Det skriver Klas Wåhlberg och Joel Jonsson, Teknikföretagen.

Under strecket
Publicerad

På söndag går vi svenskar till vallokalerna för att välja våra representanter i Europaparlamentet de kommande fem åren. I en omvärld av ökad protektionism där alltfler länder begränsar utländska företags marknadstillträde är det viktigare än någonsin att Sverige står upp för ett frihandelsvänligt EU.

Handel med vår omvärld är vitalt för ett litet, exportberoende land som Sverige. Vi exporterar varor och tjänster till ett värde som motsvarar 47 procent av vår BNP, och en fjärdedel av vår totala sysselsättning är beroende av export. De produkter vi exporterar är i sin tur beroende av insatsvaror som vi importerar från andra länder. Vikten av ett öppet globalt handelsklimat går alltså inte att understryka tillräckligt.

Annons
Annons
Annons