Avfärdar S-utspelet: ”Inget vinstförbud”

Academedias vd Marcus Strömberg tror inte på tongångarna vid S-kongressen att vinstintresse och utbildning skulle passa ihop.
Academedias vd Marcus Strömberg tror inte på tongångarna vid S-kongressen att vinstintresse och utbildning skulle passa ihop. Foto: AcadeMedia AB

”Jag har varit med om fyra valrörelser, så jag känner igen tongångarna. Jag tror inte det blir något vinstförbud”, säger skolkoncernen Academedias vd Marcus Strömberg efter nyvalda S-ledaren Magdalena Anderssons utspel i helgen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Temperaturen i friskoledebatten har höjts under hösten och den gångna helgen hettade det till ytterligare efter uttalanden från Socialdemokraternas nyvalda partiledare Magdalena Andersson. Hon sade bland annat att ”vinstintresse och utbildning passar inte ihop”, och att hon vill ”återta den demokratiska kontrollen” över skolan, sjukvården och äldreomsorgen.

– Jag har svårt att uttala mig om vad de (det socialdemokratiska partiet, reds anm) menar egentligen. Men om deras tanke är att ta bort en hel sektor så tycker jag att de ska säga det rent ut, säger Marcus Strömberg, vd på den största privata skolkoncernen Academedia.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons