Även apotekskvitton duger

Klass 6B på Byängsskolan i Täby läser. Deras lärare, Anne-Marie Körling, fick förra året Svenska Akademiens pris för sina insatser som läsfrämjare.
– Så länge som skolans värld och samhället utanför bygger på kommunikation via text är det vår skyldighet att skapa läsare. Vi kan inte lämna någon utanför den gemenskapen! säger Anne-Marie Körling.
Klass 6B på Byängsskolan i Täby läser. Deras lärare, Anne-Marie Körling, fick förra året Svenska Akademiens pris för sina insatser som läsfrämjare. – Så länge som skolans värld och samhället utanför bygger på kommunikation via text är det vår skyldighet att skapa läsare. Vi kan inte lämna någon utanför den gemenskapen! säger Anne-Marie Körling.
Under strecket
Publicerad
Annons

Det enda som hörs är ljudet av bokblad som vänds. Överallt – på golvet, i sofforna, på stolar – sitter elever försjunkna i böcker. Koncentrationen är total. Man kan nästan tro att situationen är arrangerad för SvD:s besök, men såväl läraren som elever intygar att så här ser det ut varje dag i klass 6B på Byängsskolan i Täby.

– För att väcka läslusten måste man släppa alla måsten kring böcker. När det gäller filmer eller dataspel får barn ofta se vad som helst, men så fort det gäller böcker har de vuxna en massa åsikter om vad som är bra och dåligt. I min klass får man läsa vad man vill: Tranströmer, Kalle Anka, telefonkatalogen, apotekskvitton… bara man läser, säger Anne-Marie Körling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons