Annons

Operan hyllar divan och avantgardet i höst

”Les Ballets Suédois 100 år”, en hyllning till Svenska baletten i Paris, har nytt premiärdatum på Kungliga Operan den 4 september.
”Les Ballets Suédois 100 år”, en hyllning till Svenska baletten i Paris, har nytt premiärdatum på Kungliga Operan den 4 september. Foto: Kungliga Operan/Morgan Norman

Kungliga Operan laddar för hösten – med tre fyra olika scenarier för varje premiär. Både nyskrivna operor och dansklassiker väntar i kulisserna, när coronaviruset släpper taget om kulturlivet.

Under strecket
Publicerad

Elin Rombo ska sjunga huvudrollen i ”Prima Donna” som har premiär den 26 september, om restriktionerna till följd av coronakrisen lättar.

Foto: Tomas Oneborg

 Hlín Diego Hjálmarsdóttir skapar ”Riptide” som får urpremiär i februari 2021. 

Foto: Thomas Klementsson

Eva Dahlgren ger två konsert på Kungliga Operan i maj nästa år.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Att presentera kommande säsong under pågående coronapandemi är förstås ett vågspel. Men nu blickar teatercheferna likväl framåt och hoppas på en nystart efter sommaren. Kungliga Operan släpper sitt program för 2020–21 på måndagen, Dramaten siktar på tisdagen.

Höstens första operapremiär är tänkt att äga rum på stora scenen den 26 september: ” Prima Donna” av singer-songwritern Rufus Wainwright som med hovsångerskan Elin Rombo i titelrollen vill ge sin kärleksförklaring till operakonsten. Berättelsen handlar om en självförbrännande diva som har problem med rösten och isoleras.

Annons
Annons
Annons