Logga in för en bättre upplevelse.
Mats-Eric Nilsson: Den som skippar färsbiffen och korven letar efter goda alternativ till köttet.
Mats-Eric Nilsson: Mat kan vara komplicerat och ångestladdat – eller ganska enkelt.
Mats-Eric Nilsson: Endast de helt perfekta frukterna och grönsakerna når ända fram till butikshyllan.
Mats-Eric Nilsson: Den som handlar middagsmat med barnen vet vad som brukar hända när ni köar vid kassan.
Mats-Eric Nilsson: Mörk kvalitetschoklad har många beundrare.
Mats-Eric Nilsson: Att köpa all mat direkt från odlare och uppfödare är en utopi.
Mats-Eric Nilsson: Det är kanske inte den fråga som ligger högst upp på agendan inför valet till EU-parlamentet.
Mats-Eric Nilsson: Efterfrågan på ekologisk mat har plötsligt skjutit fart, och ibland är ekoalternativen helt enkelt slut i butiken.
Mats-Eric Nilsson: Att vi blir sugna på mat när det luktar gott är ingen särskilt revolutionerande slutsats.
Mats-Eric Nilsson: Som stjärnkock kan man sätta sitt varumärke på mediokra industriprodukter.
Mats-Eric Nilsson: Lättöl har länge setts som en gubbdryck på utdöende.
Mats-Eric Nilsson: Under de senaste fem åren har tillverkarna sanerat sina julskinkor från E-nummer.
Mats-Eric Nilsson: När en ny global kafékedja dyker upp på svensk mark kan det verka som att mångfalden ökar.
Dagens modedieter handlar om vilka näringsämnen som ligger på tallriken och hur de ska intas.
Mats-Eric Nilsson: Livsmedelsindustrin brukar säga att halvfabrikatens framväxt spelade en viktig roll för kvinnans frigörelse.
Mats-Eric Nilsson: När du går på krogen utgår du kanske från att maten har tillagats på plats.
Mats-Eric Nilsson: Sedan bröllopsyran lagt sig väljer Mats-Eric Nilsson att lyfta fram en av de mer välkända kungligheter som aldrig dök upp i Slottskyrkan förra lördagen.
Mats-Eric Nilsson: Man kan tycka att det för länge sedan borde vara sluttjatat om hästköttskandalen.
Mats-Eric Nilsson: Livsmedelsproducenterna har länge känt sig pressade att börja rensa land sina många tillsatser.
Mats-Eric Nilsson: Att den storskaligt producerade maten inte alltid smakar så bra, är knappast någon nyhet.
Mats-Eric Nilsson: Inget ont som inte har något gott med sig.
Mats-Eric Nilsson: Hur kommer det sig egentligen att vi blir så förvånade över att sanslöst billiga matvaror består av extremt prispressade råvaror?
Mats-Eric Nilsson: KÖTTSKANDAL I dag måste man använda avancerad dna-teknik för att ta reda på vilket kött som ligger i förpackningen.
Mats-Eric Nilsson: TOLKNINGSFRÅGA Den senaste köttskandalen visar att det lyckligtvis inte är tillåtet att påstå att häst är nöt.
Mats-Eric Nilsson: Kan man både vara upprörd över lurendrejeriet med hästlasagnen och tycka att vi egentligen borde äta betydligt mer av just sådant kött?
Mats-Eric Nilsson: Matsvinnet kan bekämpas på många olika sätt.
Mats-Eric Nilsson: Det slängs alldeles för mycket mat.
Mats-Eric Nilsson: SLARV ELLER FUSK?
Mats-Eric Nilsson: Köpeglöggens beståndsdelar är ofta lika hemliga som innehållet i tomtesäcken.
FISKHANDEL Mycket positivt har hänt med Stockholms matutbud.
HISKELIGHETER Matindustrin behöver ett ständigt flöde av nyheter.
Hela världen analyserar noggrant varje stavelse som Kinas nya ledare uttalar offentligt.
Den strida strömmen av ständigt nya avslöjanden om kinesiskt matfusk och extrem giftanvändning blir vanligtvis pliktskyldiga notiser på utrikessidorna.
Jämfört med de omdebatterade tillsatserna med E-nummer har aromämnena hittills fört en ganska anonym tillvaro.
När det har börjat smälla i skogarna blir många av oss sugna på vilt.
En begynnande renässans för mjölksyrade grönsaker får Mats-Eric Nilsson att minnas den förra gröna vågen.
HETT Gärna tacos i kväll!
Mats-Eric Nilsson: Tror du att du gör världens klipp när du köper en eftertraktad köttbit till underpris?
MENYFÖRSLAG Trött på att försöka lösa det eviga middagsproblemet?
Det är inte bara uttjänta värphöns som eldas upp.
Vem är Sveriges bästa kock?
FUSKBEKÄMPARE Kommer du ihåg de rekordskadestånd som de amerikanska tobaksjättarna tvingades betala för ett decennium sedan?
UTSEENDEFIXERING I våra matbutikers ständigt pågående skönhetstävling gäller stenhårda utseendekrav.
MISSHUSHÅLLNING Det talas med rätta om dagens matslöseri.
GODA NYHETER Mitt under de svarta plastlådornas dystra epok kan huvudstadens sjukhusmat behöva något slags upprättelse.
KLASSRESENÄR Så här en vecka före midsommar behöver man väl egentligen inte slå ett slag för sillen.
KROGLETANDE Att vara matintresserad turist kan ha sina sidor.
Den rådande tendensen att låta maten följa årstiderna har nu intressant nog även nått de industridrycker som på grund av avsaknaden av traditionella råvaror inte får kallas saft.
BEROENDEFRAMKALLANDE Bulgogi och bibimbap har gett det koreanska köket världsrykte.