I väntan på vårens primörer måste man ta till en del tjuvknep i köket, konstaterar Lisa Förare Winbladh.
KRÖNIKA | Kvalitetsburkar
LONDON Den i alla avseenden hetaste Londonadressen leder till en liten sichuanesisk
Nödmat Nu kommer äntligen våren och vi håller på att längta ihjäl oss efter vårsmaker.
Finlandsfrälst Både italienare och fransmän har pratat illa om den finska maten.
Torrisar Det dröjer länge innan träden dignar av saftiga höstfrukter.
Renässans SvD:s Lisa Förare Winbladh fick ett infall och rostade några enbär.
Hälsomat Grädde används ytterst sparsamt i den mat som Daniel Höglander och Sayan Isaksson lagar på sin nyöppnade restaurang.
Underskattad Trodde du att gurkmeja är en intetsägande krydda vars enda uppgift är att färga curryn gul?
Exotisk I årtusenden har granatäpplet älskats i Mellanöstern.
senap I Matteusevangeliet sägs att himmelriket kan växa ur ett senapsfrö och med lite senap kan den tristaste mat smaka himmelskt.
Det sägs att endast enfaldiga människor hakar upp sig på petitesser.
Choklad är en viktig ingrediens i den i särklass mest sensuella rätt jag vet.
Delikat Umami är en hel vetenskap.
Proffskockarna har blivit våra förebilder i köket.
Det går hett till vid grillarna i sommar.
matprat Diskussionen runt bloggar, personliga dagböcker på nätet, har varit het de senaste veckorna.
Olivolja Trender i matvärlden är ingenting som intresserar Gina Hjort.
köpguide Det är lätt att ge upp inför alla främmande burkar i en asiatisk butik.
smakrikt Låt Asien möta Norden hemma i köket.
Åh, det smakar apelsin, suckar jag förtjust.
Sedan en tid tillbaka dagdrömmer jag ofta om portlak.
Bästa sockersorter: Ljust muskovado - mild sälta och fyllig sötma - i äppelmoset, till risgrynsgröten.