Logga in för en bättre upplevelse.
La belle époque innebar en kreativ och kommersiell revolution i Europa.
Sex delar böjt trä, tio skruvar och två muttrar.
Efva Attling om stilikoner, sena karriärbyten och vilken kändis hon önskar bar hennes smycken.
Journalisten, programledaren och bloggaren Sanna Lundell har bott på Söder i hela sitt liv.
Vackraste utsikten, härligaste vattenläget och mysigaste gården.
Trots ett stort intresse för odling och växtlighet faller sig organiskt formspråk inte naturligt för Carina Seth Andersson.
Martina Bonnier är nyss hemkommen efter en hektisk period av resande under de internationella modeveckorna.
Journalisten och tidigare ambassadörsfrun Natalia Brzezinski vill sprida svenska värden i USA.
Stureplan må vara ett av Krogstockholms starkaste fästen, men bara ett stenkast därifrån, runt Östermalmstorg, har det vuxit fram ett kluster med både stjärnkrogar och välkomnande kvartersrestauranger.
Efter en separation och flytt från huset på Älgö ville inredningsarkitekten Daniel Heckscher bo kvar i Saltsjöbaden.
Att kliva in i accessoarbutiken Wos på Södermalm är som att gå in i en godisaffär.
Antalet franska bistroer börjar plana ut.
Varje sommar dyker det upp nya uteserveringar vid stadens vattenlinje.
Franskpräglade kvartersbageriet Le Violon Dingue är ett uppskattat inslag i några av Stockholms, enligt somliga, lite tråkiga företagskvarter.
På denna franskinspirerade kvarterskrog från 50-talet, äter barnfamiljer alla dagar i veckan, särskilt tidiga middagar, och framför allt på söndagar.
Italienaren Panevino på Södermalm är uppdelad i tre avdelningar.
Den italienska sportbaren Enzos ligger på tredje våningen i Hornhuset med utsikt över korsningen Hornsgatan Långholmsgatan.
Restauranglokalen i Scandic Anglais stora lokaler har alltid känts lämpad för att ta med såväl barnvagn som sina större barn på en sen lunch eller tidig helgmiddag.
På Koh Phangans Östermalmsrestaurang är inte bara okej att ta med sig barn.
Långt nere på Torsgatan, nästan vid nybyggda Torsplan, har Haga Tårtcompani och bageri öppnat.
Melker Anderssons nyöppnade ställe Kött- och fiskbaren i korsningen Vasagatan och Gamla Brogatan är en utveckling av det tidigare konceptet Köttbaren som även finns i Malmö och på Tegnérgatan i Stockholm.
På anrika Wedholms Fisk, som i år fyller trettio år, är man inte beroende av mattrender.
På Blasieholmens Akvarium och Restaurang välkomnar man fiskens återkomst, även om man inte direkt har märkt av att den har varit borta.
Ägarna till konditori Ritorno slog i våras upp dörrarna till The Artisan, som serverar pizza på ett nytt sätt.
När surdegspizzahaket Pizza Hatt öppnade på Upplandsgatan 2010 sägs det ha varit i protest mot att befintligt utbud inte var tillräckligt bra.
Krögaren och kocken Marco Baudones bistro Kornhamnstorg No 53 i Gamla stan har endast varit öppen i några veckor.
Lindebergs bageri och konditori har bara varit öppet i två dagar när SvD Magasinet kommer på besök.
Brunkebergs bageri har fått en lillasyster vid namn Brioche.
Som SvD Magasinet har skrivit om tidigare, så har Mathias Dahlgren och Martin Berg rågbröd som utgångspunkt för bageriet Green Rabbit som öppnade i våras.
Bageri Petrus är inne på sitt tredje år på Swedenborgsgatan vid Mariatorget.
Magnus Johansson är dessertansvarig på Nobelfesten och känd från tv-programmet ”Dessertmästarna” och tidigare delägare till kontitoriet Xoko på Rörstarandsgatan.
I en före detta antikbutik har Fia Saliba öppnat kaféet hon själv ville gå till.
Det bubblar och puttrar i kvarteren runt Mariatorget.
Tanken bakom Kalf & Hansens nyöppnade ekologiska snabbmatshak på hörnet Hornsgatan Mariatorget är nordisk eko- logisk snabbmat.
Runt hörnet från Kalf & Hansen, och Falafelbaren ligger tvååriga Primör.
Istället för 90 procent bröd och 10 procent fyllning vill man på Marie Laveaus snabbmatssyster Love Food Café göra tvärt om.
För fyra år sedan öppnade Carro Tallving sin ekologiska matbutik och nudelbar 8T8 ett stenkast från Mariatorget.
Det finns en växande lust att handla mat som man gjorde förr, i små specialiserade butiker.
Rågbrödsbageriet i Smörkringlans gamla lokaler på Tegnérgatan är först ut i det nya matkonceptet Green rabbit, skapat av krögarduon Mathias Dahlgren och Martin Berg.
Utbudet av färska soppor ökar och rätten serveras allt oftare på lunchställen och kaféer.
Den i Sverige så heliga frukosten äts inte längre i hemmets lugna vrå.
Puder- och kändismeckat Aspen förenar det bästa från två kontinenter: Europas känsla för stil, lyx och god mat – och nordamerikansk toppservice.
Den sociala nätverkssajten Facebook omsätter i runda slängar 850 miljoner dollar och värderas till 96 miljarder dollar.
Han är mest känd som en av grundarna till det havererade nätprojektet Boo.com år 2000, men också till e-bokhandeln Bokus.
Kappahl har under lång tid lidit av pressad lönsamhet och en krympande andel på klädmarknaden.
Läget i reklambranschen beskrivs som mörkt, med en väntad negativ tillväxt i investeringarna under 2012.
Inte alla företag låter sig hållas tillbaka av lågkonjunkturen.
Årets upplaga av reklamtävlingen Guldägget som avgörs i kväll präglas av lågkonjunkturen, med färre bidrag än i fjol.
Ökad konkurrens tvingar tv-bolagen att höja ribban och investera i kvalitet och bredd för att vinna slaget om de gyllene tittarna, som 2011 var värda runt 6 miljarder kronor för de kommersiella tv-bolagen.
Ökat motstånd mot reklam i kombination med kunder som ställer allt högre krav på information om produkter och tjänster gör att marknaden för redaktionellt innehåll växer så det knakar.