Logga in för en bättre upplevelse.
Elisabeth Braw: Dubbelagenter, landsförrädare och invandrade öststatsflickvänner: kalla kriget bjöd på en hel del dramatik även på svenskt håll, trots – eller kanske tack vare – den påstådda neutraliteten.
Elisabeth Braw: När underrättelseverksamheten åter är i tillväxt är det – precis som under kalla kriget – Wien som tycks ha etablerat sig som spionernas huvudstad.
Elisabeth Braw: Mycket tyder på att kvinnlig värnplikt kommer att bli vanligare framöver, men historiskt sett har kvinnor inte välkomnats i stridande roller.
Folkomröstningen om EU har blivit en klassfråga i Storbritannien.
Elisabeth Braw: I dag är det 60 år sedan Rosa Parks genom att vägra ge upp sin plats på bussen satte fart på upprivandet av de amerikanska raslagarna.
Elisabeth Braw: CIA letar fortfarande efter den mullvad som 1985 röjde de flesta av organisationens ryska källor.
För att sporra sina undersåtar att arbeta mer och sätta större tilltro till Systemet använde sig kommunistpartierna i det forna östblocket av hjältar.
Inför sin 80-årsdag har den legendariske östtyske spionagechefen Markus Wolf sammanfattat sitt liv i form av porträtt av sina vänner.
Elisabeth Braw: Richard Wagners svärdotter Winifred började sin bana som engelskt barnhemsbarn och slutade som nagel i ögat på alla tyskar som ville glömma Tredje riket.
Elisabeth Braw: DDR:s sista statsöverhuvud Erich Honecker utmärkte sig för sin fullständiga passion för en enda sak: kommunismen.
Mildred Harnack var unik.
Elisabeth Braw: Inte ens USA:s största och mest utvecklade underrättelsetjänst, NSA, kunde med sitt elektroniska signalspionage förutse tisdagens terroristattentat.