Logga in för en bättre upplevelse.
Konstnärens omskrivna krog går tvärs emot spektakulära fine dining-vågen.
Foodien ”Lars” känner sig skuldbelagd: ”Vill man äta upp sina pengar är det skam.”
Inifrån exklusiva medlemsklubben Soho House Stockholm.
Svensk matkulturs skummaste inslag har gjort en klassresa från förort till finrum.
Innekrogarna i London du vill haffa ett bord på.
Jessie Sommarström om prestigetriumfen och den snåriga vägen dit.
Matilda Jackson lanserar välkända Stureplanskrogen Riche på Södermalm.
Unga, välsmakande och ibland stökiga – här är världens hetaste krogsyskon.
När kött blir vardagsmat väljer finkrogarna plantbaserat.
Startpunkten på Olof Wretlings karriär var en personlig tragedi.
Den döde kändiskocken Anthony Bourdain hålls vid liv av sina fans.
Danmark har blivit ett gastronomiskt underbarn – och den starkast lysande stjärnan är Noma, nyligen utnämnd till världens bästa restaurang.
SvD granskar: Statlig nämnd dömer i Systembolagets favör i över nio fall av tio.
Leverantör kritisk till sättet att ta sig in i sortimentet: ”Det ska ju vara lika för alla.”
Lyxresorten Habitas vurmar för hållbarhet – men satsar stort i Saudiarabien.
Anklagas för ”greenwashing” inför utdelandet av de nordiska stjärnorna.
Pontus Frithiof öppnar en påkostad lyxkrog – högst upp i DN-skrapan.
Restauranger hyr in sig i samma kök – krogarnas svar på kontorshotell börjar breda ut sig.
Hans privata vinimport hotade Systembolagets monopol.
Privata fester och grundmurad tystnadskultur, visar SvD-granskning.
Medger att tidigare anställda har klara fördelar.
SvD tipsar: Här är de bästa ställena att kombinera sol och mat i Stockholm.
Italiensk gelato fortfarande populär – men mjukglassen gör stark comeback.
Kaxiga mål på Villa Dagmar: 7 av 10 rum uthyrda i maj – kika in bakom kulisserna inför premiären.
Nya restaurangen har kanske Sveriges dyraste trappa – kostade flera miljoner.
65 kvinnor i krogbranschen berättar om trakasserier och sexism – kräver förändring.
Flera finkrogar i Köpenhamn har bommat igen.
Kockar tar avstånd: ”En klappa-på-axeln-herrklubb.”
Hemrökt fisk eller middag på bästa solnedgångsparkett?
Utbudet av god glass gjord från grunden har aldrig varit större.
Guide: Stockholms bästa uteserveringar med god kvalité och service.
Lyxig vego-mat, sushi från takbaren eller Biff Rydberg som på krogen?
Köp hem lyxpizza, grön curry med falafel eller alkoholfria cocktails.
Pasta som påminner om Rom, tapas eller vällagad vegansk mat.
Vällagad färdigmat i Djursholm, pizza-kit från Paul Svensson eller något från Michelin-krogens lillasyster?
Blinier med kaviar, vegetarisk meny eller stans bästa lunch-schnitzel?
För att skapa ökad trygghet hos de som fortfarande går på krogen har krögaren Pelle Lydmar börjat med feberscreening och friskhetskontroll i dörren till sina restauranger.
Att ta med restaurangmat hem har för många blivit ett sätt att sätta guldkant på tillvaron.
Om måltiden är värd resan är en av Guide Michelins parametrar.
Samtidigt som flera svenska stjärnkrogar stänger öppnar Svenska brasserier en ny lyxkrog i Stockholm med toppkocken Tommy Myllymäki som frontfigur.
Stammisar som tar i hand, väggar som skulle kunna skriva bästsäljare.
De klassiska snabbmatsrätterna finns överallt.
Julmat på restaurang är mer än en trist buffé, i dag tävlar kockarna om att erbjuda det mest gedigna julbordet.
Från två stjärnor i Guide Michelin till konkurs.
Förr var det korvmojjen som utgjorde stans gatumat.
Rejält alkoholfritt utbud, råvaror i säsong – och helst inga sugrör i plast.
Glöm bufféer och satsa i stället på svinnsmart à la carte.
Allt fler kroggäster kräver att restauranger har ett hållbart tänk och serverar lokalproducerade råvaror.
Arlanda är inte bara torra trekantsmackor till hisnande priser.
Anna Norström: Dyr dålig mat och ohållbart mycket plast.