X
Annons
X
Analys

Tomas Augustsson: ”Australiens nej ett rejält bakslag för Saab”

Att Australiens premiärminister säger nej till att köpa ubåtar från Sverige är ett rejält bakslag för Saab och för den svenska regeringen. Frågan är bara hur allvarligt det är. För Australiens planerade jätteköp av nya ubåtar är fortfarande en öppen affär där det mesta kan hända.

Läs mer om Svenska ubåtsprogrammet
Den svenska regeringen har beslutat om att inleda arbetet med en ny generation ubåtar för det svenska försvaret.

Den nya generationen, med Kockums projektbenämning A26, skall utformas för att klara både kustoperationer och ha kapacitet för att vara oceangående.
Den svenska regeringen har beslutat om att inleda arbetet med en ny generation ubåtar för det svenska försvaret. Den nya generationen, med Kockums projektbenämning A26, skall utformas för att klara både kustoperationer och ha kapacitet för att vara oceangående. Foto: KOCKUMS AB

Om man ur svenskt perspektiv ska ta det negativa först är det självklart riktigt allvarligt när Australiens nuvarande ledning avfärdar det svenska alternativet. För lockelsen med en Australienaffär levde i högsta grad med när Saab i somras tog över den svenska ubåtsverksamheten vid Kockums.

Den svenska regeringen har beslutat om att inleda arbetet med en ny generation ubåtar för det svenska försvaret. Den nya generationen, med Kockums projektbenämning A26, skall utformas för att klara både kustoperationer och ha kapacitet för att vara oceangående.

Foto: KOCKUMS AB Bild 1 av 2
Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X