”Aurora har haft tydlig effekt på vår militära förmåga”

Regeringens linje är att steg för steg stärka det nationella försvaret genom breda överenskommelser. Aurora blir ett viktigt underlag i detta långsiktiga arbete, skriver Peter Hultqvist (S).

Under strecket
Publicerad
Utvärderingen av Aurora blir nu oerhört viktig. Den kommer att  ge ett mycket bra under­lag när  det gäller att bedöma styrkor och svagheter i svensk försvarsmakt, skriver försvarsminister Peter Hultqvist.

Utvärderingen av Aurora blir nu oerhört viktig. Den kommer att ge ett mycket bra under­lag när det gäller att bedöma styrkor och svagheter i svensk försvarsmakt, skriver försvarsminister Peter Hultqvist.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Anders Wiklund/TT
Foto: Anders Wiklund/TT
Annons

Den första försvarsmaktsövningen och den största nationella övningen på mer än 20 år – Aurora – är nu avslutad. Till skillnad från ­andra försvarsgrensvisa övningar så övades nu den samlade förmågan i svensk försvarsmakt genom deltagande från alla ­delar av Försvarsmakten. Redan nu kan vi konstatera att Aurora uppfattats som en tydlig svensk säkerhetspolitisk signal om att Sverige bidrar till stabiliteten i vår del av Europa, att övningen haft en tydlig effekt på svensk militär förmåga och att Sverige menar allvar med att förbereda för att ge och ta emot hjälp av andra länder i en krissituation.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons