Annons

Aung San Suu Kyi är hotad till livet

Aung San Suu Kyi pratar med reportrar om att hon nu för första gången reser till Rangoon sedan hon frigivits från husarresten i november i fjol.
Aung San Suu Kyi pratar med reportrar om att hon nu för första gången reser till Rangoon sedan hon frigivits från husarresten i november i fjol. Foto: KHIN MAUNG WIN/AP
Publicerad

Vi är just nu mycket oroliga för Aung San Suu Kyi´s säkerhet. Nobelpristagaren och ledaren för Demokratirörelsen i Burma, som nyligen släppts ur sin husarrest i Rangoon, planerar för närvarande en turné ut i landet för att mobilisera stöd för kampen för demokrati och mänskliga rättigheter. Förra gången hon gjorde en sådan resa, år 2003, blev hennes konvoj attackerad och flera av hennes medresenärer blev dödade.

Landets regering, som tillsatts genom ett fejkat val och är kontrollerad av den gamla militärjuntan, har frånsagt sig allt ansvar för hennes säkerhet och varnat henne från att resa. Det är detsamma som ett förtäckt hot från militären. Därför är risken mycket stor för att hon och hennes medresenärer återigen kommer att bli attackerade.

Annons
Annons
Annons
Annons