Annons

Auktionshus i centrum i SVT:s nya dramaserie

Det finns två viktiga val i höst, enligt nyhetsankaret Rikard Palm på SVT:s höstpresentation. Dels EMU. Dels vem som efterträder Arne Weise på julafton. SVT bevakar givetvis båda. Och satsar med hjälp av de sex nya genrecheferna stort på stora dramer, dokumentärer, kulturnedslag, fakta- och humorsatsningar.

Under strecket
Publicerad

Ja, det var Grynet (Elin Ek) och hennes idol Rikard Palm (som efterträder ”Rapport”-återvändande Claes Elfsberg som programledare för intervjuprogrammet ”24 minuter” på digitalkanalen 24) som agerade konferencierer. Och symboler för publik service-tv:s ”kvalitet och bredd” i höst.

Det blir inga omvälvande förändringar i tablån, inte efter SVT-nyhetsblockets uppstyckning tidigare år. Nu börjar istället ”konsolideringsfasen”, enligt SVT:s planeringschef Thomas Nilsson.
Däremot fanns det förstås ett överflöd av programnyheter. SVT toppade presentationen med dramaserien ”Belinder auktioner”, med Reine Brynolfsson i huvudrollen som vd för auktionshuset. Den enda inköpta serien som lyftes fram var brittiska agentdramat ”Spooks”. Bland övriga egenproducerade serier puffades det också för ”Solisterna”, baserad på en verklig händelse, och övernaturliga thrillern ”De drabbade”, där nöjeschefen Hans Rosenfeldt är huvudförfattare.

Annons
Annons
Annons