Annons

Audi-chef: Priset på elbilar ska ner

Hildegard Wortmann, försäljnings- och marknadschef för hela Audi, räknar med att elbilarna ökar snabbt. Men det är inga billiga produkter. Den som exempelvis vill köpa bolagets nya e-tron får i den här versionen betala 1,2 miljoner kronor.
Hildegard Wortmann, försäljnings- och marknadschef för hela Audi, räknar med att elbilarna ökar snabbt. Men det är inga billiga produkter. Den som exempelvis vill köpa bolagets nya e-tron får i den här versionen betala 1,2 miljoner kronor. Foto: Tomas Oneborg

Kraven på snabbt sänkta utsläpp sätter hård press på biltillverkarna. De måste snabbt få fram och sälja fler elbilar. Det gör att Audis nya marknadschef, Hildegard Wortmann, räknar med att hela marknadsföringen måste göras om.

Under strecket
Publicerad

Hildegard Wortmann är försäljnings- och marknadsdirektör för Audi och sitter med i koncernledningen.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Ingen tankning, bara laddning.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2

De stora biltillverkarna, som länge levt bra på att sälja bensin- och dieselbilar, står inför en drastisk omställning. För samtidigt som försäljningen viker kommer nya hårda utsläppsregler från EU.

Företag som inte får ned utsläppen från sina nya bilar drabbas snart av stora böter, vilket sätter hård press på alla tillverkare. Inte minst på tyska Audi som nischat in sig mot att sälja bilar med mer prestanda.

Annons
Annons
Annons