Recension

AudioslaveAudioslave är onödigt tama och klyschiga

Under strecket
Publicerad
Annons

Audioslave har kallats för supergrupp på grund av medlemmarnas välkända härkomst; Rage against the machine och Soundgarden. Frågan är om de någonsin kan övertrumfa sitt förflutna. Det känns lite symptomatiskt att de spelar Soundgarden-klassikern ”Spoonman” redan som låt nummer två – och den är tveklöst den låt som sitter kvar starkast efteråt. Att spela gamla hits är dumt också eftersom
Audioslave-materialet då framstår som ännu tråkigare när jämförelsen blir så direkt. Det är kanske orättvist, för Audioslave har faktiskt flera bra låtar, inte minst på nya ”Out of exile”. Och bandet består som sagt av musiker som borde kunna bidra med idéer, vilket de också gör ibland - som Tom Morello och hans tjutande gitarrtricks och effektpedaler. Men helhetsintrycket blir ändå otroligt utslätat. Audioslave spelar snäll radiorock, men det borde inte hindra dem från att leva ut mer på scen. Det här känns onödigt tamt och klyschigt.

Chris Cornell låter lite hes, men hans säregna röst går ändå fram och är kanske den största behållningen. Det känns som om han borde få mer utrymme att testa olika infall och annorlunda stilar. Men hans bästa sida, när han sjunger en känslosam refräng och verkligen låter som om han menar det, var inte särskilt tydlig på Hovet just den här kvällen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons