X
Annons
X

Attefall: Så kan fler bostäder byggas på kort sikt

I en rapport som presenteras hos Fastighetsägarna Stockholm idag har jag fått chansen att reflektera över mina erfarenheter som bostadsminister, men också göra en unik sammanställning av det beslutsläge som bostadspolitiken står i just nu, och vilka konkreta åtgärder som snarast kan vidtas. Det skriver Stefan Attefall, bostadsminister mellan 2010 och 2014.

Stefan Attefall
Stefan Attefall Foto: MAJA SUSLIN / TT

De stora utmaningar som finns på bostadsområdet visar på att reformarbetet måste fortsätta. Förutom fortsatt regelförenklingsarbete vill jag särskilt peka ut två områden:
• En tydligare social dimension i bostadspolitiken måste utvecklas. Även om bostadsbyggandet når en hygglig nivå kommer stora grupper ha svårt att efterfråga bostäder som passar deras plånböcker. Särskilt svårt är det för grupper som har sociala problem, betalningsanmärkningar etcetera.
• Rörligheten på bostadsmarknaden måste underlättas. Uppskovsregler och reavinstskatter hör hit, men också hur vi på ett socialt acceptabelt får ett bättre fungerande hyressättningssystem.

Stefan Attefall

Foto: MAJA SUSLIN / TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X