Framtidens tallrik
Satsningen presenteras av:
Scan

”Ska vi nå fram till hållbar mat är det redan bråttom”

Madeleine Linins Mörner.
Madeleine Linins Mörner. Foto: Älvdalslax/Axfoundation

För att undvika förödande miljökonsekvenser behöver vi ställa om i hela livsmedelskedjan, menar Madeleine Linins Mörner. På en gård tre mil utanför Stockholm söker man efter lösningarna.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Madeleine Linins Mörner.

Madeleine Linins Mörner.

Foto: Linda Prieditis/Axfoundation
Den odlade fisken matas med foder som görs på insektslarver.

Den odlade fisken matas med foder som görs på insektslarver.

Foto: Älvdalslax

Bonden, forskaren, kocken, förädlaren, grossisten och dagligvaruhandlaren.

För att utvecklingen ska drivas framåt krävs samarbete mellan livsmedelskedjans samtliga aktörer. Det är grundtanken i Axfoundations program Framtidens mat.

Artikelserien Framtidens tallrik presenteras av ScanScan

Till Framtidens tallrik
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons