Annons

Atta tillbaka när AIK slog Gefle

Walid Atta hade inte spelat för AIK sedan juli.

Under strecket
Publicerad

Nu var han tillbaka och valdes till matchens främste spelare i lördagens 2-0-seger mot Gefle.

Segern lyfte AIK över kvalstrecket i fotbollsallsvenskan.

Det finns inte någon spelare kvar på samma position från fjolårets guldlag. Efter ”2Lax9” har AIK 15 torskar under 2010, inget lag i fotbollsallsvenskan har förlorat oftare. Ett turbulent år kulminerade i veckan när en sponsor krävde att den våldtäktsmisstänkte Dulee Johnson skulle stängas av. Mittfältaren fanns heller inte med i lördagens viktiga bottenmöte mot Gefle.

Däremot var Walid Atta tillbaka. Han har också varit avstängd, men i hans fall var ”brottet” att han inte tecknade ett nytt kontrakt med klubben. Atta fanns inte med i den preliminära matchtrupp som AIK presenterade under fredagen, men på lördagen stod han ändå där på sin mittbacksplats i stället för skadade Per Karlsson - och valdes till matchens spelare.

Första halvlek var en orgie av felriktade passningar och dödläget bröts först efter en knapp timmes spel. Niklas Backman sköt en frispark som Geflemålvakten Mattias Hugosson tappade och returen kunde Goran Ljubojevic raka in. Planens främste, Mohamed Bangura, ordnade sedan 2-0 med kvarten kvar.

Gefle har nu fyra poäng upp till AIK på rätt sida av kval- och nedflyttningsstrecken. Dessutom är mittbacken Olof Mård avstängd i nästa omgång mot Gais.

Lars Markusson/TT
Stockholm TT

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons