Åtta av tio börsbolag vill slopa kvartalsrapporter

En klar majoritet av börsens stora och mindre bolag vill byta till halvårsrapportering. Åtta av tio vill slopa kvartalsiffror visar en färsk enkät baserad på telefonintervjuer bland 100 bolag på Stockholmsbörsen.

Under strecket
Publicerad
Rapportbesvikelser har tyngt börsen under oktober.

Rapportbesvikelser har tyngt börsen under oktober.

Foto: SCANPIX
Annons

Som SvD Näringsliv rapporterat om tidigare tittar Stockholmsbörsen på frågan om bolagens kvartalsrapportering. På börsens initiativ har ett arbete dragits igång där flera arbetsgrupper fått uppdraget att hitta lösningar som kan stimulera noteringsviljan bland bolagen. Regelverket kring kvartalsrapportering upplevs för många mindre bolag som krångliga och kanske rentav avskräcker en del bolag från att noteras på börsen.

Bland börsbolagen märks nu tydliga signaler om att fler vill slopa den kvartalsvisa rapporteringen. Det visar en färsk enkät från undersökningsföretaget PMP Marknadskonsult. Sammanlagt 100 företag på börsens Large, Mid - och Small Cap listor ingår i studien där bolagens försäljnings - och marknadschefer har svarat på frågan om vad man anser om kvartalsrapportering.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons