Annons

Åtta års fängelse för kidnappning i Uppsala

De båda Uppsala-studenterna drogade, kidnappade en annan student och höll honom fången i ett öde hus. Nu döms de till åtta års fängelse för människorov och försök till utpressning - ett straff som ändå är lägre än vad gärningsmän fått i andra uppmärksammade svenska fall.

Publicerad

Efterlysningarna dök först upp i sociala medier kring nyårsafton 2011. Studenten, en 25-årig man, har då varit borta sedan den 29 december. En pluggkompis slår larm. När 25-åringen inte dyker upp till deras träff går hon hem till mannens lägenhet i Luthagen i Uppsala. Inne i den olåsta lägenheten hänger nycklarna.

Snart blir tydligt att 25-åringen inte håller sig borta frivilligt. Med polisens hjälp spårar familjen sonens mobil tidigt på morgonen den 2 januari till en bil som färdas på E4. I bilen finns en 26-årig läkarstuderande och en 23-årig kvinnlig psykologistudent – de som i medier efteråt har kallats kärleksparet. Där finns också 25-åringens mobil, men han är fortfarande försvunnen.

Den bil där 25-åringen transporterades.

Foto: POLISEN/SCANPIX Bild 1 av 5

En skiss som polisen beslagtagit från de åtalade.

Foto: POLISEN/SCANPIX Bild 2 av 5
Foto: POLISEN/SCANPIX Bild 3 av 5

Ett av de rummet i Robertsfors där 25-åringen kan ha förvarats.

Foto: POLISEN/SCANPIX Bild 4 av 5

Foto taget inifrån rummet där den kidnappade tors ha hållits. Genom fönstret syns det närmst bebodda boningshuset dit avståndet är 77 meter.

Foto: POLISEN/SCANPIX Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons