X
Annons
X
”Jag tror att det viktigaste att som svensk vinna Melodifestivalen är vad du gör efteråt. Jag har haft en plan som artist sedan jag var 16 år. Att jag råkade vinna Melodifestivalen och nu ska vara med i Eurovision ändrar inte den planen.”
”Jag tror att det viktigaste att som svensk vinna Melodifestivalen är vad du gör efteråt. Jag har haft en plan som artist sedan jag var 16 år. Att jag råkade vinna Melodifestivalen och nu ska vara med i Eurovision ändrar inte den planen.” Foto: Lars Pehrson

”Smutsigt vara Ingrosso när pappa växte upp”

Långläsning

I "Dance you off", årets svenska bidrag i Eurovision Song Contest, sjunger Benjamin Ingrosso om att ta sig ur ett dåligt förhållande.

Lika lätt har det inte varit att frigöra sig från det egna släktträdet.

Programledaren Anders Lundin strålar när han varmt välkomnar Pernilla Wahlgren och hennes son Benjamin på Skansens Allsångsscen.

Det är sommaren 2007 och den nioårige Benjamin har redan vunnit Lilla Melodifestivalen med låten "Hej Sofia" och ska under sommaren följa med mamma ut på vägarna med Lasse Holms Diggiloo-turné.

”Jag tror att det viktigaste att som svensk vinna Melodifestivalen är vad du gör efteråt. Jag har haft en plan som artist sedan jag var 16 år. Att jag råkade vinna Melodifestivalen och nu ska vara med i Eurovision ändrar inte den planen.”

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 12

Benjamin Ingrosso uppträder under ”The Childhood-dagen” på Gröna Lund 2007. På scenen stod också bland andra Jessica Andersson, Mora träsk och Linda Bengtzing.

Foto: Mattias Hansson / IBL Bild 2 av 12

Benjamin Ingrosso tävlar i den andra semifinalen i Lissabon 10 maj.

Foto: Lars Pehrson Bild 3 av 12

Carmine och Melina Ingrosso 1993.

Foto: TONI SICA Bild 4 av 12

Pernilla Wahlgren omgiven av sina dansare Vito Ingrosso (tv) och Emilio Ingrosso (th).

Foto: Karin Törnblom / IBL Bild 5 av 12

Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren i början av sin romans.

Foto: Torbjörn Ekebacke / IBL Bild 6 av 12

”För första gången upplever jag att det är okej att gilla Wahlgren/Ingrosso-familjen. 'Ni är ju sköna.' Bilden av min mamma förut var att hon var happy-happy och skrattade hela tiden. Och, absolut min hon är skitskön och rolig men hon är crazy, galen.”

Foto: Lars Pehrson Bild 7 av 12

”Wahlgrens värld” på husbilsemester i Italien.

Foto: Kanal 5 Bild 8 av 12

”Pappa växte upp i Tensta, var syditalienare, och fick verkligen kämpa sig fram till sin framgång”, säger Benjamin Ingrosso.

Foto: Lars Pehrson Bild 9 av 12

Christina Schollin med barnbarnen Bianca och Benjamin Ingrosso närvarar vid bröllopet mellan Niclas Wahlgren och Laila Bagge i St Jakobs kyrka i centrala Stockholm 2010.

Foto: Patrik Österberg/IBL Bild 10 av 12

När de ville göra reality-tv av oss så tänkte jag att det här är inte bra, alla kommer att hata oss, nu kommer vi gå under. Men det blev ju helt tvärtom.”

Foto: Lars Pehrson Bild 11 av 12

”Vad har jag att skämmas för nu när jag har ett nummer där jag får stå med ryggen snett mot publiken lite som George Michael och ha en låt utan stora refränger som jag känner är hundra procent jag?”

Foto: Lars Pehrson Bild 12 av 12
Annons
X
Annons
X
Annons
X