Annons

Att våga är vägen till lyckade beslut

BESLUTSÅNGEST Har du svårt att välja – utbildning, jobb, riktning i livet? Två nya böcker ger dig vägledning. I ”Välj rätt” berättar medicine doktorn om hur hjärnan fungerar vid beslutsfattande, i den andra ”Du har svaren” hjälper filosofen dig att formulera frågor.

Publicerad

I en värld av valmöjligheter är det extra svårt att fatta beslut. Gräset verkar alltid grönare på andra sidan. Samtidigt är en förändring alltid lite hotfull. Så här i början av terminen sitter många på olika utbildningar och undrar om de valde rätt. I gymnasiet byter elever skolor för fullt. Vissa skruvar sig på sin kontorsstol och tvekar om att byta jobb, andra tänker att det kan vara dags att lämna sin relation.

Starten på höstterminen är ett andra nyår. Fulla av sommarenergi vill vi styra om våra skutor och satsa mot en ljusare framtid. Beslutsångesten trappas upp. Hjärnan går på högvarv.

”Rädsla för att handla är är något många ångrar på dödbädden, menar Katarina Gospic som skrivit boken ”Välj rätt” utifrån sin egen och andras forskning.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER Bild 1 av 2

”Vi behöver få bättre koll på hur belöningsstyrkda vi är i vårt beslutsfattande, säger Katarina Gospic som skrivit boken ”Välj rätt” utifrån sin egen och andras forskning.

Foto: ANNIKA AF KLERCKER Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons